Näyttelyt

 

 Temanäyttelyt

 


Kieltolaki A3 juliste OKT web

 
   

Kiellettyä viinaa

Avoinna 18.10.2019 - 4.10.2020
Ke-Su 11-17

 

   
   

Pysyvät näyttelyt

   

Talo 01

 

 

Kaikkien aikojen Raasepori 


Raaseporin historiaa kivikaudelta 1970-luvulle: käsityöläisiä, kartanoita, kirkkoja, Raaseporin linna, tehtaita, vapaa-ajan viettoa, Emma Irene Åström ja Tammisaaren seminaari, länsiuusmaalaisia murteita, maanviljelyä ja saaristolaiselämää.

Rajattu Helene Schjerfbeck Raaseporin maisema ateneum pieni

 

 

 

Helene Schjerfbeck - elämä ja taide


Helene Schjerfbeck asui Tammisaaressa vuosina 1925-1941.Tammisaaren kaupunki ja lähialueet olivat monella tavoin merkitseviä Schjerfbeckille. Monet hänen maisemistaan on maalattu nykyisen Raaseporin alueella ja hänen sukujuurensa ovat molempien vanhempien puolelta Tammisaaressa.

Näyttelyssä on esillä sekä Schjerfbeckin taideteoksia että hänelle kuuluneita kirjeitä ja esineitä, mm. keinutuoli, joka on kuvattu monissa hänen maalauksissaan.

Porvaristalon sali pieni  

Historialliset interiöörit museopihassa

Avoinna kesällä (28.5- 25.8.2019)
tis-sön 11-17

Avoinna talvella (1.12.201 - 6.1.2019)
Ke-su  11-17

 

Porvaristalo

Keltainen porvaristalo punaisine ulkorakennuksineen kuvaa varakkaan käsityöläisen elämää ja asuinympäristöä 1700- luvulta 1800-luvulle. Talossa asui tuolloin kelloseppä Anders Blomqvist perheineen. Näyttelyn tarkoituksena antaa mahdollisimman yhtenäinen kuva kodista ja samalla esittää talon historiaan liittyvää sisustusta eri aikakausilta. Rakennus on sikäli ainutlaatuinen, että monet pinnoista ovat alkuperäisiä ja vain uudelleen esiin otettuja myöhäisempien tapetti- tai värikerrosten alta.

Fotointerior1  

Valokuva-ateljé

Museopihan toisessa päässä sijaitsevassa, sinisessä Lindbladin talossa voi nähdä, miltä pienkaupunkivalokuvaajan työtilat saattoivat näyttää vuoden 1950 paikkeilla. Tilat koostuvat ateljeesta, jossa itse valokuvaus tapahtui, pimiöstä jossa filmit kehitettiin ja vedostettiin, sekä kaupasta jossa myytiin filmiä, kameroita ja valokuvakehyksiä. Tämän lisäksi tiloissa on myös pieni kameranäyttely. Näyttelyn perustana on tammisaarelaisen valokuvaajan Harry Holmströmin tekemä lahjoitus, joka koostuu kaiken kaikkiaan noin tuhannesta esineestä, mm. kameroista ja valokuvaustarvikkeista.
 

 

 

NÄYTTELYT MUUALLA 

   

Forngarden

Forngårdenin talomuseo
(n. 15 km EKTA museosta)

Forngårdenin talomuseo Snappertunassa on ulkoilmamuseo, jossa on pääsee tutustumaan miten 1800-luvun puolivälin saaristotilalla elettiin ja asuttiin. Museo on avoin kesäisin ja siellä on tapahtumia aina kesäkauden aloittavista Forngårdenin talomuseopäivistä lähtien. Museo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Raaseporin linnasta.

Aukioloajat kesäkuusta elokuuhun ti-su klo 11-16 tai sopimuksen mukaan.
Sisäänpääsymaksu aikuiset 2 €, muut vapaa pääsy.

Osoite: Tunalundintie 85, Snappertuna

 

Stolarna1

Kokoelmakeskus 

Keväästä 2018 lähtien museokävijöillä on mahdollisuus päästä tutustumaan Länsi-Uudenmaan museoiden kokoelmiin autenttisessa ympäristössä, niiden säilytyspaikassa Kokoelmakeskus LEIRAksessa Koivuniemessä, Leiraksen vanhassa lääketehtaassa. Keskuksessa sijaitsee kokoelmien lisäksi museon tutkijoiden, amanuenssien ja muun henkilökunnan toimistot sekä käsikirjasto ja arkisto. 

Osoite: Teollisuuskatu 8, Tammisaari

Projektin etenemistä voi seurata somessa #museoidenkulisseissa #bakommuseernaskulisser 

 

Seinätön museo -mobiiliopas

Esittely on osa suurempaa Suomi 100 hankekokonaisuutta:, STOP - kohtaa menneisyytesi, jossa Länsi-Uudenmaan ammattimuseot esittelevät omien alueidensa tärkeitä muiston paikkoja. Ektan esittelyssä pääsee tutustumaan Dragsvikin vaiheisiin 1600-luvun Uudenmaan rykmentistä, venäläisen varuskunnan ja sisällissodan jälkeisen punavankileirin ja pakkotyölaitoksensodan kautta sodanjälkeiseen Uudenmaan prikaatiin. Museohallissa on samanniminen näyttely. Seinättömään museoon pääset helposti omalta mobiililaitteeltasi tai tietokoneeltasi osoitteessa www.https://tarinasoitin.fi/dragsvik.

 

Yhteystiedot

 

   
Vesa Kiljo
Amanuenssi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358(0)19 289 2506
Lena Dahlberg 
Tutkija
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358(0)19 289 2503
Kiti Karvonen
Valokuva-amanuenssi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358(0)19 289 2510

EKTA logo färg vit RGB

Get Involved